Sałatę opłukać i osuszyć. Porwać na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i pokroić na połówki, dodać do sałaty. Cebulę obrać i pokroić w pióra, wymieszać z pomidorami i sałatą. Całość skropić octem balsamicznym, w zależności od upodobań i od wielkości przyrządzanej porcji. Całość doprawić solą i odrobiną pieprzu. Można dodać własne składniki... ogórek, ser kozi, jak kto lubi. Ale jak dla studenta ta wersja jest i prosta i smaczna nie wymaga dużo pracy i co najważniejsze przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Wg mnie jest idealnym dodatkiem do grilowanego fileta kurczaka i ziemniaczanego puree.
Niestety nie posiadam zdjecia ale zapewniam ze smakuje bosko:)
- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
sałata lodowa lub masłowa | 1 sztuka |
pomidorki koktajlowe | 250 gram |
ocet balsamiczny | 23 łyżki |
czerwona cebula | 1 sztuka |
pieprz czarny mielony | szczypta |
sól morska | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...