Spaghetti z pesto z nerkowców i awokado
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 400 gram |
orzechy nerkowca | 150 gram |
liście bazylii | 1,5 szklanki |
oliwa z oliwek | 6 łyżek |
parmezan | 50 gram |
czosnek | 3 ząbki |
dojrzałe awokado | 1 |
sok z 1 cytryny |
Spaghetti z pesto jest łatwym i zarazem bardzo smacznym daniem. Warto wypróbować nowej wariacji tej potrawy, zamieniając orzeszki pini na nerkowce i dodając awokado!
100 gram orzechów nerkowca, bazylię, obrane awokado, czosnek, sól, parmezan, sok z cytryny wrzucić do blendera i zmiksować. 50 gram orzechów podprażyć na suchej patelni i posiekać na dość duże kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Makaron wymieszać z pesto. Na wierzch posypać orzechami i przyozdobić liściem bazylii.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.