- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 400 gram |
orzechy nerkowca | 150 gram |
liście bazylii | 1,5 szklanki |
oliwa z oliwek | 6 łyżek |
parmezan | 50 gram |
czosnek | 3 ząbki |
dojrzałe awokado | 1 |
sok z 1 cytryny | |
100 gram orzechów nerkowca, bazylię, obrane awokado, czosnek, sól, parmezan, sok z cytryny wrzucić do blendera i zmiksować. 50 gram orzechów podprażyć na suchej patelni i posiekać na dość duże kawałki. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Makaron wymieszać z pesto. Na wierzch posypać orzechami i przyozdobić liściem bazylii.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...