- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 500 g |
klopsiki mięsne | 500 g |
Parmezan tarty | 50 g |
oliwa extra virgin | 4-5 łyżek |
przecier pomidorowy | 3-4 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Jeśli zamiast smażyć klopsiki użyjemy znakomitych gotowych klopsików z Ikei będzie to błyskawiczny i smaczny obiad.
Podgrzać klopsiki w piekarniku. Jednocześnie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać makaron z przecierem pomidorowym, oliwa i klopsikami. Podawać posypany parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...