- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron spaghetti | 500 g |
pierś kurczaka | 500 g |
mielone migdały | 200 g |
oliwki | kilka |
pomidor | 1 |
sok z cytryny | 4łyżki |
oliwa extra virgin | 4łyżki |
miód | 1 łyżka |
olej rzepakowy | 5-6 łyżek |
masło | 3 łyżki |
koperek posiekany | 3 łyżki |
Pierś z kurczaka pokroić na płaskie kawałeczki. Wymieszać w misce oliwę, sok z cytryny i miód. Obtoczyć kurczaka w zalewie i ostawić do lodówki na 30 minut. Ugotować makaron. Odcedzić i wymieszać z masłem i koperkiem. Rozgrzać olej na patelni. Osączać kawałki kurczaka i obtaczać w migdałach. Usmażyć z obu stron. Podawać kurczaka na makaronie udekorowanego plasterkami pomidora i oliwek.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...