Spaghetti Tortilla

  • Czas 30 min.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ugotowany pełnoziarnisty makaron Spaghetti nr 5 Barilla 110 g
oliwa extra virgin 12 łyżki stołowe
cebula 1
ząbek czosnku 1
jajka 5
zioła do smaku
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulę wraz z czosnkiem do zrumienienia. Dodaj Spaghetti.
  2. Jajka rozbij w misce przy użyciu trzepaczki. Następnie wylej masę na patelnię z cebulą i czosnkiem. Dodaj zioła według uznania. Smaż przez 3-4 min.
  3. Przerzuć tortillę na drugą stronę i smaż jeszcze przez kilka minut. Dodaj sól i pieprz.
  4. Tortilla jest gotowa do spożycia. Doskonała zarówno na ciepło, jak i na zimno.


Wartości odżywcze (na 1 porcję): kalorie: 180 kcal, tłuszcze : 11g, tłuszcze nasycone: 3g, sód: 90g, węglowodany: 11g, błonnik: 2g, białko: 10g

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.