- Czas 1 godz. 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
Filety z kurczaka | 1,5 kg |
cytryny | 2 |
czosnek | 1 główka |
rozmaryn | 2 gałązki |
pieprz ziarnisty | łyżka |
gorczyca | 3 łyżki |
oliwa | 0,5 szklanki |
sól do smaku | |
Cytryna, mięta i ugotowany ryż do podania | |
Mięso pokroić w kostkę ok. 3 cm. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Czosnek obrać, zmiażdżyć. W moździerzu utłuc pieprz, gorczycę, czosnek, skórkę i sok z cytryny, rozmaryn, sól i oliwę. Utrzeć na pastę. Wymieszać pastę z mięsem, zostawić w lodówce na 3 godziny lub całą noc. Nabijać mięso na szpadki lub patyczki do szaszłyków i grillować smarując w trakcie marynatą. Podawać z ryżem, listkami mięty i ćwiartkami cytryny.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...