Rabarbar obieramy, płuczemy i siekamy. Umieszamy go w garnku. Dodajemy miód, oliwę z oliwek, ocet balsamico. Gotujemy 10 minut do momentu, aż konsystencja rabarbaru zmieni się. Dodajemy szczyptę soli. Sos przecieramy przez sitko i redukujemy na małym ogniu przez około 5 minut. Taki dodatek podajemy na zimno do dań mięsnych.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
rabarbar | 200 g |
miód płynny | 2 łyżki |
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
ocet balsamico | 1 łyżka |
sól | szczypta |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...