- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
pomarańcze | 1 |
cytryny | 1 |
szalotka, drobno posiekana | 1 |
czerwony ocet winny | 2 łyżki |
wywar wołowy | 150 ml |
słodkie czerwone wino | 75 ml |
galaretka porzeczkowa | 5łyżek |
pieprz kajeński | |
sól | |
chrzan tarty | 1 łyżka |
Skórkę z połowy pomarańczy cieniutko obieramy i kroimy na paseczki. Blanszujemy we wrzątku przez minutę i osączamy. Do drugiego garnka wyciskamy sok z cytryny i pomarańczy i dodajemy wszystkie składniki, prócz skórki. Gotujemy 15 min. Pod sam koniec wkładamy skórkę z pomarańczy. Przekładamy do miseczki. Serwujemy na ciepło lub na zimno.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...