Borówki przebrać, opłukać i sparzyć, aby pozbyć się goryczki. do garnka wlać podana ilość wody, dodać borówki, cukier i goźdzki., gotować około 15 minut. Następnie ostudzić, wyjąć gożdziki, dodać odrobię soli dla przełamania smaku i zmiksować. Przłeozyć do wyprazonych złoików i pasteryzowac 15 minut.
- Czas przygotowania 25 min.
- Czas oczekiwania 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
Borówki czerowne | 1 kg |
cukier | 5 łyżek |
goździki | 6 szt |
woda | 3 szklanki |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...