- Czas przygotowania 5 min.
- Czas oczekiwania 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
cukier | 100 g |
woda | 150 ml |
liście bazylii | 2 spore garście |
sok z 2 cytryn | |
Zagotować 100 g cukru razem ze 150 ml wody, po czym ostudzić. Do ostudzonej wody z cukrem dodać posiekane liście bazylii i sok z cytryny. Zmiksować blenderem, przelać do płaskiego naczynia. Mrozić w zamrażalniku godzinę, ponownie zmiksować i znów zamrozić. Działanie powtórzyć trzy razy.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...