- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
arbuz | 1 kg |
cytryna | 1/2 szt |
cukier | 125 g |
szampan | pół kieliszka |
Arbuza obrać ze skórki i pestek, pokroić na kawałki i zmiksować. Dodać sok z połówki cytryny, cukier i szampana. Masę umieścić w plastikowym pudełku i włożyć na 30 min. do zamrażarki. Po tym czasie wyjąć i zniszczyć grudki lodu widelcem, włożyć ponownie do lodówki na około 1,5 h. Po tym czasie wyjąć, masę zmiksować, rozłożyć do salaterek. Tak przygotowany deser jest idealnym rozwiązaniem podczas letnich upałów.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...