- Czas przygotowania 50 min.
- Czas oczekiwania 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
owoce czarnego bzu | 1 kg |
cukier | 200 g |
Owoce wypłukać, przesypać cukrem, lekko rozgnieść. Odstawić na 3 godziny. Włożyć do sokownika parowego i odparować sok. Gorący sok zlewać bezpośrednio z sokownika do butelek. Butelki szczelnie zamykać. Nie wymaga pasteryzacji.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...