W małym naczynku wymieszać mleko z żelatyną i odstawiać na 3 minuty. Wanilię przekroić wzdłuż. Łyżeczką wyjąć miąższ. Włożyć go do rondelka, dodać śmietankę i cukier. Zagotować. Rondelek odstawić, dodać białą czekoladę i mieszać dopóki się nie roztopi po czym połączyć ze śmietanką.Dodać żelatynę z mlekiem, mieszać aż się rozpuści. Przelać wszystko do małych miseczek, wystudzić. Schłodzić w lodówce przez około 6 godzin. Podawać prosto z lodówki z kawałkami gruszek skropionych sokiem z cytryny.
Śnieżna Panna Cotta z gruszką
- Czas 25 min.
- Trudność
- Porcja dla
żelatyna | 1 łyżeczka |
mleko | 3 łyżki |
wanilia | 0,5 laski |
śmietana kremówka | 225 ml |
cukier (drobny) | 5 łyżek |
biała czekolada | 5 kostek |
dojrzałe gruszki | 2 |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.