- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ryż ugotowany | 2 szklanki |
cebula drobno pokrojona | 1 |
papryka | 1 |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
wieprzowina bez kości (lopatka, schab, szynka) | 200 g |
olej rzepakowy | 5-6 łyżek |
przyprawa 5 smaków | 1 łyżka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
imbir świeży | ok. 3 cm |
sos sojowy | 1 łyżka |
Mięso pokroić w malutką kosteczkę. Czosnek rozgnieść, cebulę i paprykę pokroić drobno. Imbir obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać olej na patelni. Dodać mięso i usmażyć, dodać czosnek, imbir, kurkumę i cebulę, zeszklić, dodać paprykę. Włożyć ryz na patelnię i przesmażyć. Doprawić sosem sojowym. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Arbuz jak viagra
- 9. Fasolka po bretońsku
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...