Smażone krewetki ze szparagami

  • Czas 15 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
krewetki tygrysie małe, obrane 200g
cytryna 1
koperek posiekny 2 łyżki
oliwa 5-6 łyżek
sól i pieprz do smaku
zielone szparagi 1 pęczek
Chociaż twierdzenie, że jeśli się doda dobre do dobrego to złe wyjść nie może nie zawsze się sprawdza to w przypadku szparagów i krewetek jest ono w stu procentach prawdziwe.

Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Przekroić każdy szparag na 2 części. Podgotować na parze 10  minut twardsze końce, 5 minut te z główkami. Rozgrzać oliwę na patelni. Włożyć osączone szparagi. Podsmażać 5 minut, dodać obrane, opłukane krewetki. Smażyć mieszając 3-4 minuty w zależności od wielkości krewetek. Posypać posiekanym koperkiem, polać sokiem z cytryny. Posolić. Podawać.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.