- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
krewetki tygrysie małe, obrane | 200g |
cytryna | 1 |
koperek posiekny | 2 łyżki |
oliwa | 5-6 łyżek |
sól i pieprz do smaku | |
zielone szparagi | 1 pęczek |
Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki. Przekroić każdy szparag na 2 części. Podgotować na parze 10 minut twardsze końce, 5 minut te z główkami. Rozgrzać oliwę na patelni. Włożyć osączone szparagi. Podsmażać 5 minut, dodać obrane, opłukane krewetki. Smażyć mieszając 3-4 minuty w zależności od wielkości krewetek. Posypać posiekanym koperkiem, polać sokiem z cytryny. Posolić. Podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...