- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
banany dojrzałe | 2 |
masło | 1 łyżka |
klarowane masło | 2 łyżki |
brązowy cukier | 2 łyżki |
rum | 50 ml |
lody waniliowe do podania | |
Obrać banany i przekroić je wzdłuż na połówki. Rozgrzać masło na patelni. Dodać cukier, a po 2-3 sekundach banany. Smażyć minutę na średnim ogniu. Odwrócić banany i smażyć jeszcze pół minuty. Dodać rum i po kilku sekundach zdjąć deser z ognia. Podawać natychmiast z dodatkiem lodów waniliowych.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...