- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
dojrzałe banany | 3 sztuki |
mąka pszenna | 2 czubate łyżki |
mąka ryżowa | 2 czubate łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 czubate łyżki |
woda | 70-80ml |
cukier waniliowy | |
wiórki kokosowe | 3 łyżki |
soda oczyszczona | pół łyżeczki |
jajko | 1 |
olej do smażenia | |
Banany pokroić na kawałki. Wiórki zmiksować blenderem na proszek. W dużej misce wymieszać sypkie składniki (maki, wiórki, sodę, cukier). Jajko rozkłócić i połączyć z wodą. Połączyć suche składniki z mokrymi. Ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Rozgrzać olej w małym garnku. Banany zanurzać w cieście i wrzucać partiami na gorący tłuszcz. Usmażone banany odsączać z tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...