- Czas przygotowania 55 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
skrzydełka kurze | 20 |
miód | 4 łyżki |
keczup | 5 łyżek |
pasta paprykowa średnio ostra | 3 łyżki |
sól | 2 łyżczki |
oliwa | pół szklanki |
Mięso umyć, osuszyć. Wymieszać składniki marynaty, zamarynować mięso, zostawić na 2 godziny. Piec na kratce w temp 180 C przez 45 minut. Jak się robi skrzydełka krok po kroku zobacz tu:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/skrzydelka-kurze-marynowane-krok-po-kroku/
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...