Malinki czyścimy, aby nie było żadnych listków, patyczków i tym podobnych skarbów leśnych bądz dziłkowych. Nastepnie wrzucamy maliny wraz z cukrem do miksera i miksujemy. (Gdy ktoś nie posiada mikrera bądz blendera można odrazu wrzucić do garnka i gotować aż malinki sie rozgotują). Następnie zmiksowane malinki przelewamy do garnka i gotujemy 10 min od czasu do czasu mieszając, aby nasza konfitura sie nie przypaliła. W czasie gotowania będzie pojawiała sie piana którą trzeba zbierać, w momencie gdy piana nie bedzie juz sie wytwarzać gotować jeszcze 2 min. I to na tyle.!! Teraz tylko wyparzamy słoiki i przelewany konfiture, mocno zakrecamy i przewracamy do dołu pokrywką i czekamy aż wystygnie!!
Tak przygotowana konfitura dobrez nadaje sie do budyniu, kaszy mannej dla dziecka, czy do ciepłego chlebka. :)
SMACZNEGO !!