- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
plastry chudego boczku | |
wędzone śliwki |
czerwone wino | |
czosnek | |
Plastry boczku marynować przez noc w czerwonym winie z dodatkiem posiekanego czosnku.
Piekarnik rozgrzać do 180°C. Dobrej jakości śliwki owinąć boczkiem i całość przebić wykałaczką. Piec około 30 minut do momentu aż boczek będzie chrupiący. Podawać na ciepło.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...