- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe solone | 4 |
śliwki w occie lub w winie | 1 maly słoik |
cebule | 2 |
oliwa | 4 łyżki |
pieprz kolorowy | |
Wymoczyć śledzie w wodzie z mlekiem (w zależności od tego jak bardzo są słone trwa to od godziny do kilku godziny). Obrać i posiekać cebule. Wymieszać oliwę z 5 łyżkami marynaty śliwkowej. Pokroić śliwki na ćwiartki. Osuszyć wymoczone śledzie i pokroić na kawałki. Wymieszać śledzie ze śliwkami, cebulą i sosem. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...