- Czas przygotowania 5 min.
- Czas oczekiwania 3 min.
- Trudność
- Porcja dla
filety śledziowe w oleju | 3 |
śmietana gęsta | 3 łyżki |
Konfitura żurawinowa | 3 łyżeczki |
czerwona cebula | 1 |
ogórki kiszone | 3 |
jabłko | 1 |
Śledzie wyjąć z oleju i jeśli są słone wymoczyć w mleku. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Ogórki pokroić w plasterki. Zwinięte płaty śledziowe polać śmietaną. Ułożyć je na krążkach jabłka. Do wnętrza włożyć żurawinę. Podawać śledzie z cebulą i ogórkami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...