Galaretki rozpuszczamy w 0,8 litra gorącej wody. Po przestudzeniu wlewamy część galertki do formy silkokonowej na wysokość ok 1 cm. Kiedy galaretka zacznie teżęć układamy wiśnie w dowolny kształt. Pozostałą galaretkę mieszamy dokładnie z serkami homogenizowanymi oraz resztą wiśni. Tak powstałą masę wlewamy na stężąłą w foremce galretkę i wkładamy do lodówki na około pół godziny. Kiedy masa zacznie tężeć układmy warswtę biszkoptów i uzupełniamy powstałe szczeliny rozpuszczoną wcześniej i schłodzoną białą czekoladą.
- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 1 min.
- Trudność
- Porcja dla
serek homogenizowany | 3 |
galretka wiśniowa | 2 |
biszkopty okrągłe | 1 opakowanie |
wiśnie w syropie | 200g |
biała czekolada | 1 |
woda | 08 litra |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...