Jaja ubić z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Wymieszać z serem, miękkim masłem, budyniem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać pokruszonymi herbatnikami. Wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180 C. Po 20 minutach zmniejszyć temp do 140 C i piec jeszcze około godziny, aż ciasto będzie przyjemnie złociste. Ostudzone posypać cukrem pudrem.
Sernik wiedeński
- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
twaróg tłusty mielony | 1 kg |
jajka | 6 |
cukier | 1,5 szklanki |
cukier z prawdziwa wanilią | 2 opakowania |
masło | 100 g |
budyń waniliowy | 1 |
sól | szczypta |
herbatniki maślane | 1 małe opakowanie |
cukier puder | 3 łyżki |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.