Masło utrzeć w donicy na pianę, ser przepuszczony przez maszynkę do mięsa, po jednej łyżce powoli dodawać do ucieranego nadal masła, za każdym razem dodając jeszcze po jednym żółtku i łyżce cukru. Białka z 5 jajek ubić na tęgą pianę i dodać na końcu do utartej masy serowej, przesypując dwiema łyżkami mąki pszennej. Piec około póltorej godziny w formie wyłożonej cienką warstwą kruchego ciasta. Uwaga: Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza i po godzinie sprawdzić stan sernika patyczkiem wtykanym w ciasto. Patyczek suchy -sernik gotowy. Smacznego!
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
masło | 250 g |
dobry biały ser | 600 g |
cukier | 400 g |
mąka pszenna | 2 łyżki |
tuzin jaj | 12 |
laska wanilii | laska |
obdarte skórki z dwu cytryn | dwie cytruny |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...