- Czas 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
Kruche ciasteczka czekoladowe | 250 g |
masło | 200 g |
ser twarogowy tłusty mielony | 1 kg |
jajka | 8 |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
cukier | 1 szklanka |
mak | 200 g |
miód | 4 łyżki |
mleko | 500 ml |
Przygotować masę makową: mak gotować w mleku przez godzinę. Odsączyć na sicie wyłożonym gazą. Zmiksować z 2 jajkami i miodem.
Przygotować spód ciasta: ciasteczka zmiksować ze 100 g zimnego masła. Wykleić masą formę. 6 jaj zmiksować z cukrem, połączyć z twarogiem i miękkim masłem. Domieszać budyń, wylać masę serową na spód z masy ciasteczkowej. Na wierzchu wyłożyć masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 C około 1,5 – 2 godzin.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...