- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
twaróg zmielony | 1 kg |
jajka | 6 |
masło | 100 g |
cukier waniliowy | 1 paczka |
sól | szczypta |
cukier | 1,5 szklanki |
mąka kukurydziana | 3 łyżki |
rodzynki | 100 g |
cukier puder | 4łyżki |
Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym i szczyptą soli, aż cukier się rozpuści. Dodać ser, wymieszać. Roztopić masło, wlać do masy i wymieszać. Dodać mąkę kukurydzianą i wymieszać. Wsypać rodzynki i jeszcze raz wymieszać. Nastawić piekarnik na 160 C. Włożyć masę do papilotek do ¾ wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 C. Piec ok. 30 minut aż serniczki będą pięknie rumiane. Przestudzić i oprószyć cukrem pudrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...