- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 8 gałązek |
gęsty jogurt | 500 ml |
zioła prowansalskie | 1 łyżka |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | do smaku |
Seler obrać z twardych włókien, opłukać, pokroić na 10-centymetrowe kawałki. Jogurt wymieszać z ziołami i rozgniecionym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać oddzielnie. Uwaga: dip będzie smaczniejszy jeśli użyjemy świeżych, drobno posiekanych ziół.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...