- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kanie | 6 dużych kapeluszy |
jajka | 4 |
bułka tarta | 1 szklanka |
sól i pieprz do smaku | |
masło klarowane | do smażenia |
Kanie oczyścić. Jajka ubić, dobrze doprawić solą i pieprzem. Wysypać bułkę na płaski talerz. Rozgrzać masło na dużej patelni. Kanie zanurzać w jajku z obu stron, panierować w bułce, dociskając dłonią bułkę, ponownie zanurzyć w jajku i ponownie panierować. Przekładać natychmiast na gorące masło. Smażyć z obu stron dwukrotnie obracając. Podawać z ćwiartką cytryny, świeżym chlebem lub ziemniakami purée.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...