Sangria truskawkowa

  • Czas 10 min.
  • Czas oczekiwania 12 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
czerwone wino (slodkie lub wytrawne, według gustu) 1 litr
cukier 5-6 łyżek
truskawki 200 g
pomarańcze 2
sok z 2 pomarańczy
cynamon szczypta
limonki 1
gruszka, jabłko, kawalek arbuza (opcjonalnie)
brendy 100 ml
Korzystając z sezonu na świeże truskawki możemy przyrządzić ten bardzo smaczny wariant hiszpańskiego napoju.

Do dzbanka wlać wino i dodać cukier. Wymieszać. Dodać sok pomarańczowy. Owoce umyć, obrać i pokrojone wrzucić do dzbanka. Dodać cynamon i brendy. Wstawić na noc do lodówki. Podawać z kostkami lodu w trakcie letniej imprezy.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.