- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 12 godz.
- Trudność
- Porcja dla
czerwone wino (slodkie lub wytrawne, według gustu) | 1 litr |
cukier | 5-6 łyżek |
truskawki | 200 g |
pomarańcze | 2 |
sok z 2 pomarańczy |
cynamon | szczypta |
limonki | 1 |
gruszka, jabłko, kawalek arbuza (opcjonalnie) | |
brendy | 100 ml |
Do dzbanka wlać wino i dodać cukier. Wymieszać. Dodać sok pomarańczowy. Owoce umyć, obrać i pokrojone wrzucić do dzbanka. Dodać cynamon i brendy. Wstawić na noc do lodówki. Podawać z kostkami lodu w trakcie letniej imprezy.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...