Bagietki kroimy na 3 równe części i opiekamy ok. 5 min. Przecinamy wzdłóż na pół i usuwamy miąższ. Sałatę kroimy na paseczki, rukolę rwiemy, ogórki i rzodkiewki kroimy w palsterki a potem w paseczki. Koperek siekamy i mieszamy ze wszystkimi warzywami Wnętrze bułek smarujemy pesto i wkładamy sporą część warzyw , dociskamy. Na ro kładziemy plasterek szynki i sera trochę warzyw i przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego!!
Sandwiche z szynką, serem i warzywami
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Bagietki | 3 szt |
Słata lodowa | 1/2 główki |
rukola | garść |
rzodkiewki | 8 szt |
koperek | 1/2 pęczka |
pesto | 1/2 słoiczka |
Szynka gotowana w plasterkach | 20 |
Ser Ementaler w plasterkach | 20 |
Ogórki zielone | 2 szt |