Bagietki kroimy na 3 równe części i opiekamy ok. 5 min. Przecinamy wzdłóż na pół i usuwamy miąższ. Sałatę kroimy na paseczki, rukolę rwiemy, ogórki i rzodkiewki kroimy w palsterki a potem w paseczki. Koperek siekamy i mieszamy ze wszystkimi warzywami Wnętrze bułek smarujemy pesto i wkładamy sporą część warzyw , dociskamy. Na ro kładziemy plasterek szynki i sera trochę warzyw i przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego!!
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
Bagietki | 3 szt |
Słata lodowa | 1/2 główki |
rukola | garść |
rzodkiewki | 8 szt |
koperek | 1/2 pęczka |
pesto | 1/2 słoiczka |
Szynka gotowana w plasterkach | 20 |
Ser Ementaler w plasterkach | 20 |
Ogórki zielone | 2 szt |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...