- Czas przygotowania 30 min.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ser panir z 2 litrów mleka | |
orzechy włoskie mielone | 150 g |
cukier puder | szklanka |
kardamon mielony | 1 łyżeczka |
wiórki kokosowe lub mielone orzechy do obtoczenia | |
Zrobić panir z dwóch litrów mleka (jak się robi panir:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/kuchnia-porady/panir-ser-hinduski/)
Odstawić obciążony do lodówki na noc. Następnego dnia dodać do sera orzechy włoskie, cukier puder i kardamon. Wyrabiać ręką na gładką masę. Z masy formować kuleczki i obtaczać je we wiórkach lub orzechach. Włożyć do lodówki na 2-3 godziny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...