- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 6-7 średnich |
płaty śledziowe w zalewie | 4 |
natka pietruszki | 1 pęczek |
ogórki kiszone | 4 |
jajka | 4 |
oliwa | ok. 5 łyżek |
sól i pieprz do smaku | |
Śledzie wymoczyć w mleku. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać, pokroić w drobna kostkę. Pokroić w kosteczkę ogórki. Jajka, śledzie i natkę posiekać. Wymieszać wszystkie składniki dodając oliwę. Doprawić solą (ostrożnie!) i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...