- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
świeży szpinak | 500 g |
brzoskwinie z puszki lub świeże mango | 2 |
rodzynki | garść |
oliwa | 4łyżki |
miód | 1 łyżeczka |
sok z cytryny | 2łyżeczki |
sól i pieprz do smaku | |
Szpinak umyć i dokładnie osuszyć. Brzoskwinie lub mango pokroić w dużą kostkę. Rodzynki opłukać. Wymieszać oliwę z miodem i sokiem z cytryny. Ułożyć na talerzach szpinak, mango i rodzynki, polać sosem. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...