- Czas 5 min.
- Trudność
- Porcja dla
rukola | spora garść |
zielone szparagi | 6 |
pomidory | 2 |
oliwa | 3 łyżki |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
parmezan w płatkach | 50 g |
Surowe główki delikatnych zielonych szparagów znakomicie nadają się na wiosenną sałatkę.
Rukolę i szparagi umyć i osuszyć. Odciąć kruche, delikatne górne części szparagów, pokroić. Pomidory pokroić w cząstki. Wymieszać oliwę z octem. Ułożyć na talerzu wszystkie składniki, polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...