- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzona ryba (np. makrela, dorsz) | 250 gram |
ugotowane ziemniaki | 3 sztuki |
ogórek kiszony lub małosolny | 1 |
cebula | 1 mała |
szczypiorek |
jabłko | |
ugotowane na twardo | 2 jajka |
majonez | 3 łyżki |
chrzan | 1 łyżka |
sok z cytryny | do smaku |
Rybę oczyścić z ości. Ziemniaki, ogórka, jajka i cebulę pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało. Z majonezu, soku z cytryny i chrzanu przygotować sos. Połączyć wszystkie składniki.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...