Sałatka z selera z winogronami

  • Czas 20 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
ciemne winogrona 300 g
seler naciowy 1
jabłka 2
orzechy włoskie 3 garście
sok z cytryny
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 3 łyżki

Umyć winogrona, osuszyć. Każde przekroić na pół i usunąć pestki. Seler obrać z twardych włókien i pokroić na plasterki zachowując zielone listki do dekoracji. Jabłka umyć (nie obierać), pokroić w kostkę. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Wymieszać majonez z jogurtem i sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki. Podawać po kilku minutach.

Uwaga: aby sałatka była bardziej pożywna można dodać do niej pokrojony w kostkę żółty ser (np. cheddar).

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.