- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
seler naciowy | 8 gałązek |
Kapusta pekińska | pół małej główki |
jabłka | 2 |
pomarańcze | 2 |
chleb razowy | 4 kromki |
masło | 2 łyżki |
koperek | kilka gałązek |
jogurt naturalny | 250ml |
miód | 2 łyżeczki |
czosnek | 2 ząbki |
sól i pieprz | |
świeża mięta | kilka listków |
Selery umyć, usunąć twarde włókna, pokroić w plasterki. Pomarańcze odfiletować (patrz: słownik). Usuwając gniazda nasienne jabłka pokroić w plasterki, apotem w mniejsze cząstki. Kapustę penińską umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Mietę posiekać. Kromki chleba pokroić w kostkę i usmażyć z nich grzanki na maśle. Jogurt wymieszać z miodem, rozdrobnionym czosnkiem, solą i pieprzem. Składniki sałatki, poza grzankami, wymieszać. Posypać grzankami.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...