- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
pieczeń wieprzowa lub pieczony kurczak | ok. 100 g |
młody szpinak | 250 g |
rzodkiewki | 1 duży pęczek |
orzeszki piniowe lub fistaszki | 50 g |
oliwa | do smaku |
sok z cytryny | do smaku |
sól | do smaku |
Pieczone mięso pokroić w paseczki. Umyć i osuszyć szpinak. Umyć rzodkiewki i pokroić je w plasterki. Lekko uprażyć orzechy na suchej patelni. Wymieszać warzywa z mięsem i orzeszkami, skropić oliwa i sokiem z cytryny do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 3. Podział tuszy wołowej
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Arbuz jak viagra
- 9. Fasolka po bretońsku
- 10. Ciasto na pizzę
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...