- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
pieczeń wieprzowa lub pieczony kurczak | ok. 100 g |
młody szpinak | 250 g |
rzodkiewki | 1 duży pęczek |
orzeszki piniowe lub fistaszki | 50 g |
oliwa | do smaku |
sok z cytryny | do smaku |
sól | do smaku |
Pieczone mięso pokroić w paseczki. Umyć i osuszyć szpinak. Umyć rzodkiewki i pokroić je w plasterki. Lekko uprażyć orzechy na suchej patelni. Wymieszać warzywa z mięsem i orzeszkami, skropić oliwa i sokiem z cytryny do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...