Sałatka z paluszków krabowych i selera naciowego
- Czas 10 min.
- Czas oczekiwania 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
paluszki krabowe | 1 paczka ok. 120 g |
seler naciowy | 5-6 gałązek |
Sos: | |
majonez | 1 łyżka |
oliwa | 1 łyżka |
sok z cytryny | 3-4 łyżeczki |
sól, cukier i kolorowy pieprz do smaku |
Klasyczne połączeni mięsistych paluszków krabowych i chrupiącego selera naciowego sprawdza się na każdym przyjęciu.
Paluszki rozwinąć z folii i pozwolić im się rozmrozić. Gałązki selera obrać z twardych włókien i pokroić w plasterki, odkładając listki do dekoracji. Dokładnie wymieszać składniki sosu. Rozmrożone paluszki krabowe pokroić w plasterki. Wymieszać paluszki, seler i sos. Udekorować sałatkę listkami selera i podawać ze świeżą bagietką.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.