Sałatka z paluszków krabowych i selera naciowego

  • Czas 10 min.
  • Czas oczekiwania 10 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
paluszki krabowe 1 paczka ok. 120 g
seler naciowy 5-6 gałązek
Sos:
majonez 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 3-4 łyżeczki
sól, cukier i kolorowy pieprz do smaku
Klasyczne połączeni mięsistych paluszków krabowych i chrupiącego selera naciowego sprawdza się na każdym przyjęciu.

Paluszki rozwinąć z folii i pozwolić im się rozmrozić. Gałązki selera obrać z twardych włókien i pokroić w plasterki, odkładając listki do dekoracji. Dokładnie wymieszać składniki sosu. Rozmrożone paluszki krabowe pokroić w plasterki. Wymieszać paluszki, seler i sos. Udekorować sałatkę listkami selera i podawać ze świeżą  bagietką.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.