- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
paluszki krabowe | 1 paczka ok. 120 g |
seler naciowy | 5-6 gałązek |
Sos: | |
majonez | 1 łyżka |
oliwa | 1 łyżka |
sok z cytryny | 3-4 łyżeczki |
sól, cukier i kolorowy pieprz do smaku | |
Paluszki rozwinąć z folii i pozwolić im się rozmrozić. Gałązki selera obrać z twardych włókien i pokroić w plasterki, odkładając listki do dekoracji. Dokładnie wymieszać składniki sosu. Rozmrożone paluszki krabowe pokroić w plasterki. Wymieszać paluszki, seler i sos. Udekorować sałatkę listkami selera i podawać ze świeżą bagietką.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...