- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron orzo | 1 szklanka |
pomidory | 2 |
świeża bazylia | spory pęczek |
oliwa extra virgin | 4-5 łyżek |
sól i pieprz do smaku | |
ser kozi twardy | 200 g |
Makaron orzo nadaje tej sałatce oryginalny wygląd.
Ugotowac makaron według przepisu na opakowaniu. Pomidory pokroić w cząstki, bazylię umyć i wysuszyć. Ser pokroić w kostkę Wymieszać przestudzony makaron z oliwą, pomidorami, serem i bazylią. Doprawić solą i pieprzem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...