- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
wędzona makrela | 1 duża |
bryndza, innych zwarty, kruszący się twaróg lub dobra feta | 200g |
oliwki | 200 g |
koperek | pół pęczka |
sałata | 1 główka |
na sos: | |
olej rydzowy | pół szklanki |
sok z połówki cytryny | |
sól i pieprz do smaku | |
wędzony pikling | 1 duży |
Umyć i osuszyć sałatę. Pokroić drobno koperek. Starannie odfiletować rybę i podzielić mięso na małe kawałki. Przekroić oliwki. Pokruszyć ser. Wszystkie składniki sosu i część koperku umieścić w słoiku i wstrząsać aż do uzyskania emulsji. Ułożyć na sałacie ser, oliwki i rybę, polać sosem, posypać koperkiem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 10. Arbuz jak viagra
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...