- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
młoda kapusta | 1 główka |
krewetki tygrysie, gotowane, mrożone | 500g |
jogurt naturalny | 300ml |
czosnek | 3ząbki |
sok z cytryny | 1łyżka |
sól i cukier | |
Kapustę poszatkować. Krewetki rozmrozić, przelać wrzątkiem na sicie. Oderwać ogonki. Wymieszać jogurt, roztarty czosnek i sok z cytryny. Doprawić solą i cukrem. Kapustę wymieszać z sosem i krewetkami. Podawać z dodatkiem bagietki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...